CV


Fuldtids billedkunstner
Autodidakt
Født 1954 i Varde

Kursus med gæstelærere:
Nina Steen-Knudsen, Susan Hinnum
Gunleif Grube, Peter Carlsen  m.fl.
Broncekursus på Århus Kunstakademi
ved Thomas Andersson

Medlem af:
Kunstgruppen Blå Døre
Fur Kunst

Projekter:
Direktionafsnittet hos Ecco Sko i Bredebro
Rørpost, Halifax og Houston
Nordsøodysséen" hos Advokatfirmaet
Højbjerg Jensen, Esbjerg
Mødelokaler hos Techno-Tool
Kundeekspeditionen i Sydbank
Plakat til korarrangement
Plakat til BRA's Forårsudstilling
Kunsttryk til fordel for Rørkjærhallen
Udsmykning af REX stolen til fordel for
Red Barnet
CD cover til CamenaKoret
Møbelkataloger for Ingvard Christensen
Pudekamp i Varde
Folder for CVU Vest
Fur Fishparade
Kalklinbanan, Verdens længste kunstudstilling, Sverige
Flagfestival, Gedser

 

UDSTILLINGER - EXHIBITIONS


ArtHerning
Discovery Centre, Halifax, Canada
Art Car Museum, Houston, Texas
Houston City Hall, Houston, Texas
Galleri Hamnen, Höganäs
Galleri Amare, Stavanger
ElbArt, Hamburg
Galleri Hornbrunnen, Slesvig
Luftkastellet Art Fair, Malmø
Kunst For Alle, København
Copenhagen Art Fair
ArtCommunity, Rebbøl
Bovbjerg Fyr, Lemvig
Kunst i Teltet, Hornbæk
Art Nordic, København
Kunstsalen, Oksbøl
Galleri Sct. Gertrud, Kbh.
Strandgalleriet, Vejers & Kbh.
Galleri Mernild, Herning
Galleri ArtCorner, Randers
Galleri Tornby, Tversted
TV-Syd, Kolding
Galleri POE, Kolding
Galleri X, Hørsholm
Galleri Slugen, Esbjerg
Esbjerg Museum
Tuse Næs Kunsthåndværk
Atelier Witt, Helsinge
Galleri Bogh & Bøgh, Ribe
Galleri Stenseminde, Aalborg
Galleri Kolvig, Ribe
Galleri 63, Ringkøbing
Kunstgården, Bogense
Galleri Sands, Esbjerg
Varde Museum
Kulturspinderiet, Silkeborg
Galleri Karolines Hus, Fur
Jens Nielsen og Olivia Holm Møller
Museet, Holstebro
Sønderskov Slot Museum, Brørup
Vikingemuseet i Ribe
Bramming Egnsmuseum
Syddansk Universitet, Odense
Galleri Tobakken, Esbjerg
Clausager Kunstvirke, Skjern
Vandtårnet, Esbjerg
Musikhuset Esbjerg
Musikteatret Holstebro
Limfjordens Censurerede, Struer
Tobaksfabrikkens Censurerede, Lemvig
FurKunst Sommerudstillinger, Fur
Fur Bryghus, Fur
BRA's Forårsudstilling, Esbjerg
BRA's Efterårsudstillinger i
Holsted, Ølgod og Ribe
Limfjordens Påskeudstilling, Lemvig
Festugeudstillinger i Esbjerg
Skolernes Vandreudstillinger i
Åbenrå, Brørup og Esbjerg
samt kommuner, kunstforeninger,
caféer, skoler og virksomheder

ANMEDELSER

©Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder ved Kunstavisen og Tv programvært og tilrettelægger på ”Kunst for Tiden”, november 2017

Lars Henning Andersen er ekspressionist og skaber, med stor nysgerrighed, billeder fulde af passion og livslyst. Han arbejder eksperimenterende med maleriet og forholder sig til farvespillet, som for ham er altafgørende for at skabe et levende maleri i balance.

Hver gang Lars Henning møder mennesker på sin vej, ser farver, oplever nærmiljøet og verden omkring ham, tager han en lille del med sig og bruger det i sine billeder. Det kan godt være at han har en historie, men det er ikke nødvendigvis den historie vi som beskuere kan læse i hans billeder. Man kan sige at motiverne er legende og underbyggende for tanker og følelser der opstår i livet. Der er lagt op til en åben fortolkning og det kan skifte alt efter stemningen og lysets kraft og måske kan man finde egne og nye meninger i billedet.

Malerierne udstråler glæde og energi, som skabes gennem et spændende og livs-kraftfuldt farvevalg og brug af dynamiske penselstrøg. Lars Henning Andersen lader sig styre af farverne. De er udgangspunktet for hele maleriets tilblivelse og de er afgørende for det udtryk der kommer frem i det færdige maleri.

Farverne udfordrer ham til stadighed. Deres indvirkning, deres spændvidde, deres glans – den måde de kan trække noget frem og skubbe noget andet i baggrunden. Spændingen der opstår når to farver læner sig op af hinanden og skaber balance. Disharmonien der kan opstå når farver, der ikke kan forenes og skriger til hinanden.

Lars Henning Andersen sætter form på det formløse og giver følelser og tanker en form for krop og et farverigt billedsprog. Han slipper kontrollen og forestillingen om, hvad det skal blive og gør sig fri af planer og først tænkte tanker og på den måde får maleriet sjæl.

Af Ove Torp, Kunstavisen

Lars Hennings malerier er et hæmningsløst orgie i farver med hemmelige figurer i en magisk dans, en dramatisk, men behagelig oplevelse. En form for udtryk der bringer associationer til fortidens tyske ekspressionister. Spændende at møde en maler der tør bruge farverne i yderste kontrast uden at miste overblikket og stadig beholde farveæstetikken. Malerierne er spændende at se på - i stille undren over malerens formåen.

KUNSTANMELDESE VED OLSEN RIBEHUND

"Så har jeg, efter nogle måneders pause, genoptaget min beskæftigelse som kunstanmelder.
Mine RIGTIG gode venner, Dorit og Kurt, har i december måned flyttet deres Galleri Sct Gertrud, fra København til Ribe. Så de har igen pop up galleri ved siden af vores butik på Domkirkepladsen.
Og det er jeg rigtig, rigtig glad for.  For selv om Dorit og Kurt er københavnere, så er de SÅ søde, og så udstiller de noget fremragende kunst. Hvilket glæder en kunstelsker som mig. Dejligt at få mulighed for at se så meget forskelligt kunst af høj kvalitet.
I dag er der fernisering på den første udstilling og jeg bandt min silkecharmeklud om halsen ( min alpehue, som jo giver mig sådan et chikt, fransk look, som er passende til kunstudstillinger, kom jeg til at æde i onsdags, da jeg fejlagtigt troede den var et af mine bidedyr ) og gik ind i galleriet, der var fyldt med mennesker. Og det kan jeg godt forstå, for det er to kunstnere fra Esbjerg der udstiller deres kunst.
Lars Henning Andersen viser en række farvestrålende malerier af dansende kvinder. Meget livlige i kompositionen og med fremragende brug af stærke farver. Jeg er jo selv meget dygtig til at danse på mine bagben, når jeg tigger, så dansebillederne er jeg meget begejstret for.
Den anden kunstner fra Esbjerg, der udstiller i galleriet, er Flemming Rendbo. Og her må jeg igen udtrykke min store begejstring!  Han laver bla POP ART. Malerier af kendte musikere , malet på træ. Ofte genbrugstræ og drivtømmer. Det er SÅ FLOT og nytænkende. Og igen kommer min egen interesse i spil. Jeg er meget glad for træ. Da jeg var lille hvalp, var jeg SÅ glad for træ, at jeg kom til at gnave lidt i en dørkarm, men efter jeg er blevet 1 år og meget mere fornuftig, nøjes jeg med at finde pinde og grene, som jeg gnaver i 1 million små stykker.
Men efter at have set denne udstilling, vil jeg til at kigge på træ med helt andre øjne og prøve at tænke kreativt og i kunstbaner.
Galleri Sct Gertruds første udstilling, her i december måned, får min varmeste anbefaling . Det er en udstilling man bliver glad og inspireret af."
Ribe, den 1 .12 2017

Olsen Ribehund
Kunstanmelder, kvalitetskonsulent, vagthund, sovedyr mm.